Pintamateriaali- ja värisuunnittelu

Erilaisilla lattia-, seinä- ja kattomateriaaleilla saadaan aikaiseksi mitä erilaisempia tilakokemuksia. Väreillä voidaan vaikuttaa mm. haluttuun tyylivaikutelmaan, tunnelmaan ja tilantuntuun. 

Suunnittelu tehdään tilan käyttötarkoituksen ja halutun tunnelman pohjalta.

Kiinteiden kalusteiden suunnittelu

Kiinteät kalusteet ovat yleensä pidemmän aikavälin hankintoja, joiden täytyy kestää aikaa ja käyttöä. Kodeissa tällaisia tiloja ovat esim. keittiön, kodinhoitohuoneen ja muiden säilytystilojen kalusteet.

Suunnittelen kalusteet tarvittaessa yksilöllisten mittojen mukaan ja autan niiden teettämisessä esim. puusepällä tai yksilöllisellä keittiövalmistajalla. 

Irtokalustesuunnittelu

Irtokalusteet suunnitellaan osaksi ympäröivää interiööriä. Suunnitelmassa huomioidaan tilan toimivuus, esim. kulkuväylien leveys. Kalusteet valitaan tilan kokoon sopiviksi tarpeidesi ja halutun tyylin pohjalta. Tarpeen vaatiessa huomioidaan niiden helppohoitoisuus, muunneltavuus eri tilanteissa jne.

Suunnitelman lopputuloksena syntyy pohjapiirros, josta näet kalusteiden sijoittelun tilassa sekä huonekortti tuotetietoineen (kalustelistaus ja ostopaikat). Irtokalustesuunnitelmassa voidaan hyödyntää jo olemassa olevia kalusteita tai esim. etsiä joukkoon sopivia kalusteita täydentämään kokonaisuutta. Tarvittaessa suunnittelen mittatilauskalusteita ja autan niiden teettämisessä. 

Tekstiilisuunnittelu

Tekstiilien isoilla pinnoilla saadaan tilaan luotua helposti uusi ilme ja ne viimeistelevät sisustuksen. Erilaisilla kangasvalinnoilla (sileys, rouheus, paksuus) voidaan vaikuttaa hyvinkin paljon tilan kokonaisilmeeseen.

Suunnitelman laajuudesta riippuen lopputuloksena syntyy pohjapiirros, josta näet tekstiilien sijoittelun tilassa sekä huonekortti tuotetietoineen (materiaalit ja määrät). Suunnitelma sisältää tarvittaessa myös mittakuvat yksilöllisesti mittojen mukaan valmistettavista tekstiileistä ja autan mielelläni niiden teettämisessä.

Valaistussuunnittelu

Hyvä valaistus on ensiarvoisen tärkeä tilan kokemiselle. Hyvä, mietitty valonkäyttö aikaansaa sen, että näkee kunnolla siellä, missä pitää nähdä kunnolla. Hyvä valaistus luo 3-ulotteista vaikutelmaa, jäsentää tilaa, tuo värit esiin, herättää sisustuksen kokonaisuudessaan eloon.

Valaistussuunnittelussa suunnitellaan valaisinten paikat ja valitaan valaisimet tilan käyttötarkoituksen ja tunnelman mukaisesti. Suunnitelma sisältää pohjapiirroksen, josta näet valaisinten sijoittumisen tilassa sekä huonekortin tuotetietoineen. 

Heräsikö palveluista kysymyksiä? Ota yhteyttä, niin kerron lisää.